Σε ποιους απευθύνονται οι εφαρμογές της IL Sof:

  Διαχείριση Εγκαταστάσεων και Βλαβών (Call Center)

   Εταιρίες Συστημάτων Ασφαλείας, Ηλεκτρολόγοι, Ηλεκτρομηχανικές Εγκαταστάσεις, Φωτοβολταϊκά Πάρκα,  τηλεφωνικά κέντρα, συστήματα συναγερμού και πυρασφάλειας, συστήματα εποπτείας χώρου, δίκτυα υπολογιστών και όλες τις επιχειρήσεις οι οποίες ασχολούνται με προϊόντα που απαιτούν εγκατάσταση και συνεχή τεχνική υποστήριξη στο χώρο του πελάτη.

  Διαχείριση Συντήρησης Ξενοδοχειακών Εγκαταστάσεων HFS

  Οικογενειακές Μονάδες , Ενοικιαζόμενα Δωμάτια, Ξενοδοχεία ανεξαρτήτως δυναμικότητας, φιλοξενίας, Σαλέ, Ξενοδοχειακές Μονάδες / Θέρετρα όπως και οργανισμοί με κτιριακές εγκαταστάσεις που απαιτούν συνεχή συντήρηση και υποστήριξη από συντηρητές όπως Νοσοκομεία, εκπαιδευτικά Ιδρύματα κ.α.

  Containers Management

  Εταιρίες Μεταφορών που διακινούν μεγάλο όγκο εμπορευματοκιβωτίων.

Ποιο είναι το κόστος για κάθε θέση εργασίας?

Το κόστος της εφαρμογής είναι εφάπαξ ανά ΑΦΜ Επιχειρηματικού Οργανισμού για απεριόριστες θέσεις εργασίας, χωρίς κάποια επιπλέον χρέωση. Για επιπλέον εγκατάσταση στο ίδιο ΑΦΜ αλλά σε διαφορετικό Χώρο (διεύθυνση) το κόστος είναι στο 50% του αρχικού πακέτου. 

Τι υποστήριξη δικαιούμαι και ποιας μορφής?

Με την αγορά της εφαρμογής δικαιούστε δωρεάν αναβαθμίσεις και on line υποστήριξη για ένα έτος , για κάθε επιπλέον το κόστος είναι το 15% της τρέχουσας τιμής του πακέτου.

Κάθε πότε πρέπει να παίρνω back-up?

Το καλύτερο για την ασφάλεια των δεδομένων σας είναι το backup να γίνεται το συχνότερο δυνατόν.

Τί μου προσφέρει το συμβόλαιο συντήρησης;

Το συμβόλαιο συντήρησης προσφέρει σε κάθε πελάτη μας το δικαίωμα να έχει πρόσβαση στο πρόγραμμα άμεσης (τηλεφωνικής) υποστήριξης και στις όποιες νέες εκδόσεις του λογισμικού ή της εφαρμογής που χρησιμοποιεί.